Om Anita

Dette er meg, Anita Sletten, eller “bare” Anita som jeg signerer mine produksjoner med. Jeg bor i Sandnes, og har etablert mitt eget varemerke NordicWild.

Jeg kommer fra indre Østfold, hvor jeg allerede i 14 års alderen malte mine første akvareller sammen med min far, som også maler. Etterhvert som jeg utviklet min billedkunst ble min motivasjon å fange dyrenes blikk i et nordisk klima. Gi dyrene et språk som vekker følelser hos oss, illustrere dyrene i deres naturlige habitat.

Flere av mine produksjoner har vært å se i ulike TV-produksjoner, ikke minst i suksesserien “Eventyrlig Oppussing” som Halvor Bakke leder.

Noen av mine bilder er nå å finne på BOHUS, jeg har også, i samarbeide med Halvor Bakke, designet juleservise “Nostalgi” for Magnor Glassverk.

Mine samarbeidspartnere er bl.a. Magnor Glassverk, BOHUS, Vasstulan interiør, Multitrend og Norsk Dun.

Jeg elsker å prøve nye kunstformer og teknikker. Bruker både olje og akryl med pensel, kniv, papp og svamp. I Nordicwild har jeg utelukkende brukt akvarell.

Maler på bestilling.

autograf-grå.jpg

historien bak nordicwild

Det sies at øynene er sjelens speil. Og i dyrebildene til Anita skjønner man plutselig hva det betyr.

Kunstner og illustratør Anita Sletten maler med følelsene utenpå og det gjenspeiles tydelig i de vakre bildene hun tryller frem. Bilder som er så vakre at de også har blitt brukt i flere episoder av Eventyrlig Oppussing.

Anita holder til i atelieret sitt i Sandnes og maler under varemerket Nordic Wild by Anita, eller bare Anita, som hun signerer bildene sine med. Hun har malt siden hun var 14år og deler gjerne gleden av å skape med andre, gjennom sine malekurs for både barn og voksne. 

Teknikkene hennes spenner fra oljemalerier, kullstift tegninger og akvareller. Med blant annet abstrakte motiver og motiver av mennesker, troll, natur og nostalgi, men det er nok de vakre dyrene de fleste kjenner henne for.

Anita har to barn og har alltid hatt et varmt og nært forhold til begge to. Da sønnen hennes plutselig opplevde å få angst på grunn av overtrening i barneskolealder, trengte han den støtten som Anita kunne gi han, ved alltid å være tilgjengelig.

Løsningen ble at Anita fikk låne et lite kott på skolen, slik at hun ikke skulle være veldig synlig. For hvem vil vel ha mamma sittende på en stol i gangen hele dagen? Og der satt hun i ett og ett halvt år, og malte.

Og en dag, i kottet, var den bare der, den lille reveungen med det såre, fine blikket. Den dukket plutselig opp på lerretet og etter det fulgte det ene nydelige dyret etter det andre. Det er viktig for Anita å fange blikket til dyret og skape et motiv som vekker følelser i oss, og det har hun virkelig klart.

Om man velger å dekorere med et av Anitas bilder, hjemme eller på hytten, enten det er et av dyrene eller et mer nostalgisk motiv, så skaper det automatisk en god stemning i rommet. Det dempede fargevalget er lett å få til å passe med de andre fargene man allerede bruker.  Bildet tar aldri over, men det skaper akkurat den gode stemningen man ønsker seg for å kunne kjenne at roen senker seg i hjertet. Det skal være godt å komme hjem!

SAMARBEID

Ønsker du samarbeid med NordicWild, kontakt: anita@nordicwild.no

Reven var den første akvarell jeg malte… Etter denne ble det flere dyr og Nordicwild ble til.

Handlekurv